Топ вести
Празник на мяшаното и други събития организират в Кула през юни

Празник на мяшаното и други събития организират в Кула през юни

Редица прояви ще обогатят културния живот в община Кула през месец юни, съобщават от Народно читалище „Просвета – 1882“ – Кула. Само след броени дни, на 19 юни (понеделник) от 17:30 ч. в залата на читалището, намираща се на втория етаж /библиотеката/, ще бъде открита изложба живопис на кулски художници и художници-приятели на Кула.
На 24 май, когато народът чества Еньовден, в Кула организират празник на мяшаното – това е вид подправка или по-точно смес от най-различни подправки и билки, която всяка кулска домакиня приготвя по своя си тайна рецепта. Организатори на проявата са Майсторителница „Убавило“, обединяваща кулски ентусиасти, НЧ „Просвета 1882“ – гр. Кула и Община Кула, които канят жителите и гостите на Кула на 24 юни от 10:00 часа на зелената поляна до крепостта „Кастра Мартис“ да опитат най-ароматните подправки от Кулския край с пресен хляб, омесен от сръчните кулски майсторки, всичко това съпроводено от „букет“ от кулски хора и песни, легенди и костюми.
В последния ден на месеца – 30 юли, ще се състои и тържествен концерт по случай 135-годишнината на НЧ „Просвета – 1882”.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder