Радев: Модернизация на армията не означава само подмяна на оръжията, но и грижа за хората

Радев: Модернизация на армията не означава само подмяна на оръжията, но и грижа за хората

Модернизация на армията не означава само подмяна на оръжията, но и грижа за хората. Това заяви във Варна президентът Румен Радев. „Модернизация не означава подмяна на едни оръжия с нови, по-съвременни такива. Модернизацията е комплекс от мероприятия. Освен подмяната на оръжия, това включва подмяна и на нормативната база и нейното усъвършенстване, организационни промени. Много е важна грижата за хората, издигане на мотивацията на социалния престиж и най-важното, според мен, осигуряване на условия за пълноценна подготовка“, каза Радев. Държавният глава отбеляза, че пълноценната подготовка гарантира безопасността и запазване на здравето и живота на военнослужещите, но и генерира необходимите бойни способности.
Румен Радев припомни, че двата проекта – за изтребители и за многофункционални модулни патрулни кораби, са приети с решение на парламента от 2 юни миналата година и тепърва ще бъдат развивани. „Важно решение на Консултативния съвет за национална сигурност беше, че се обединихме около мнението и решението, че тези проекти трябва да се развиват, особено за корабите, с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската индустрия, концентрирана във Варна, да има своето развитие“, съобщи Радев.
По-късно днес Румен Радев ще се посети вертолетната база „Чайка” край Варна и ще се срещне с двамата военни, пострадали при инцидента с българския военен хеликоптер в Черно море.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder