Разследват президентът на САЩ за възпрепятстване на правосъдието

Разследват президентът на САЩ за възпрепятстване на правосъдието

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп е разследван от специалния прокурор Робърт Мълър за възможно възпрепятстване на правосъдието.
Уточнява се, че високопоставени служители от специалните служби ще бъдат разпитани за това дали американският президент се е опитал да прекрати разследването срещу бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който беше принуден да подаде оставка.
Адвокатите на Доналд Тръмп междувременно съобщиха, че последното изтичане на информация към медиите било „скандално“.
Мълър ръководи разследването на ФБР за предполагаема намеса на Русия в американските президентски избори през миналата година и всички връзки на Тръмп с нея.
Президентът на САЩ многократно отрече каквито и да е тайни споразумения с Русия, определяйки течащото разследване като „лов на вещици“.
В. „Вашингтон пост“ определи решението на Мълър да разследва поведението на самия Тръмп като голям поврат в разследването, което доскоро беше съсредоточено върху действията на Русия.
Позовавайки се на пожелали анонимност правителствени служители, Даниел Коутс, директор на американското разузнаване, Майк Роджърс, шеф на Агенцията за национална сигурност и Ричард Леджит, доскоро заместник на Роджърс, са се съгласили да бъдат разпитани от разследващите.
Разпитването може да се случи още тази седмица.
Анонимните правителствени служители са изтъкнали, че разследването за възпрепятстване на правосъдието е започнало броени дни след като Тръмп уволни бившия директор на ФБР Джеймс Коми на 9 май.
Преди уволнението Тръмп потърси и получи уверения от Коми, че той лично не е разследван.
Обаче по-късно Коми намекна, че държавният глава се е опитал да го накара да прекрати разследването срещу Майкъл Флин.
Майкъл Флин беше уволнен през февруари, тъй като не разкрил степента на контактите си с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк.
Белият дом отрече да е оказвал натиск върху Джеймс Коми.

Източник: News.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder