Топ вести
Генов: Отказвам се от имунитета си, прокуратурата да изчисти името ми

Генов: Отказвам се от имунитета си, прокуратурата да изчисти името ми

Народният представител от БСП Манол Генов се отказва от имунитета си след като главния прокурор Сотир Цацаров го поиска. Това се казва в изявление на депутата, разпространено от пресцентъра на партийната централа.
По-рано от прокуратурата казаха, че искането на имунитета на народния представител е заради обвинение в купуване на гласове в Асеновград в периода от 1 до 30 март. Събрани са доказателства и за това, че през март 2017 г. като подбудител Генов е склонил главния архитект на Община Асеновград да извърши престъпление, а именно да допусне осъществяването на незаконно строителство в защитена територия.
„Не знам какво точно се има предвид с посочването на периода 1- 30 март 2017 година. Това е периодът на предизборната кампания за последните парламентарни избори. Тогава съм имал срещи и разговори с хиляди избиратели като част от кампанията, десетки са били и центровете на активисти на тази кампания в полза на политическата сила, в чиято листа съм и за мен, като кандидат, получил преференциален вот. Това е било открито и напълно в регламента на кампанията. Всеки кандидат за народен представител, заедно с активисти и избиратели, които го подкрепят, сме били съмишленици и съучастници в кампанията- като платформа, ангажименти и обещания. Не виждам как в това се търси нещо нередно и наказателен смисъл. Що се отнася до разходваните средства в кампанията, за всичко има подадени отчети и няма причина да се притеснявам. Нека прокуратурата разследва каквото е необходимо и вярвам, че съмненията, още повече във вид на обвинения, ще бъдат изчистени с доказателства“, обясни Генов.
Относно доказателствата за склоняване на главния архитект на Асеновград да извърши престъпление, народният представител недоумява как точно е могъл умишлено да склоня което и да е служебно лице, особено главен архитект, при това умишлено, да извърши нещо нередно.
„С въпросния казус съм бил запознат като народен представител и асеновградчанин, виждал съм и документи от официалната преписка. Няма как да имам отношение повече от това. За мен като народен представител винаги е било важно, както в този случай, така и във всеки друг, когато има проблеми на граждани или инвеститори с администрациите на местна или държавна власт, всичко да се решава законово, без да се ощетяват интереси на никоя страна. В този смисъл, съм съдействал открито десетки пъти и мисля, че това е част от ангажиментите ми на народен представител“, казва Генов.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder