Киров: Намираме се в преддверието на една война на терористична и антитеростична дейност на самодейна основа

Киров: Намираме се в преддверието на една война на терористична и антитеростична дейност на самодейна основа

Намираме се в преддверието на една война на терористична и антитеростична дейност на самодейна основа. Това коментира ген. Кирчо Киров, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба. Според генерала могат да се увеличат случаите на подобни нападения срещу мюсюлмани, като последното в Лондон, и актовете на отмъщение. „От една страна, извършване на терористични действия от лица, които изповядват радикален ислям, от друга – лица, които са против него и които се опитват да отмъщават за пораженията, нанесени вследствие на терористични актове. От една страна лица, които изповядват радикалният ислям, но които са единици и индивиди, които съгласно призивите на ръководството на Ислямска държава и на другите терористични организации имат свободата сами да определят обектите на своята терористична дейност. Oт друга страна лица, които са в състояние да извършват същата дейност, но по различни причини – противни на терористите. По този начин борещите се срещу тероризма сами се оказват в ролята на терористи“, добави ген. Киров.
Той каза още, че специалните служби не са всесилни и за съжаление винаги работят една крачка зад терористите и радикализираните ислямисти, като трудно могат да реагират за всички хиляди имена в списъците за терористична дейност, особено когато те са радикализирани единици и не постъпва изпреварваща информация за тях.
„Борбата срещу тероризма се води на няколко фронта и резултатите към момента не са обнадеждаващи. Първо, това е битката на територията на Сирия и Ирак. Второ е битката на специалните служби на ЕС и НАТО и на трето място, това е битката в средствата за масова информация и обществените информационни мрежи. Това е битката срещу идеологията. Именно тази битка е за умовете и сърцата на хората, която, обаче, на този етап ние губим“, обясни ген. Кирчо Киров.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder