12 са кандидатите за възстановяване на участъка при 10-ти км на път II-14 Видин – Кула – Връшка чука

12 са кандидатите за възстановяване на участъка при 10-ти км на път II-14 Видин – Кула – Връшка чука

12 са кандидатите за изпълнител на строително-монтажните работи при възстановяването на участъка при 10-ти км на път II-14 Видин – Кула – Връшка чука, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Вчера, 20 юни, в деловодството на АПИ бяха отворени, по реда на тяхното постъпване, получените оферти в рамките на обявената обществената поръчка, с прогнозна стойност 2 350 600 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на предвидените дейности – изграждането на укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на пътния участък, реконструкция на компрометирания водосток – e 110 дни.
Участниците, подали оферти, са: ДЗЗД Консорциум „Път Видин – Връшка чука“ гр. Бургас, в който участват: „Среги“ ООД и „Гигастрой“ ООД; Станилов ЕООД; Консорциум „Щрабак – Бондис“ ДЗЗД, в който са: „Щрабак“ ЕАД и „Бондис“ ООД; ГБС „Инфраструктурно строителствоАД; Евро Алианс Геотехника АД; „ПСТ Инфраструктура 2017“ ДЗЗД, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС – Инфраструктура“ ООД; „Трейс Холд Груп“ АД; Мегаинвест – холд; ИСА 2000 ЕООД; Тарктур ЕООД; АГРОМАХ ЕООД; и Итерхолд ЕООД.
От АПИ припомнят, че интензивните валежи през 2014 г. активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 в участъка от км 10+100 до км 10+260, предизвикаха пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини, достигащи над 1 м в дълбочина и широчина. Разрушен е и тръбен водосток при 10-ти км, който не поема повърхностните води, с което процесът на свличане се ускорява и предизвиква пропадане на пътната настилка. Това наложи възлагането на проектантски работи, които да изяснят причините за възникналите дестабилизационни процеси, да се предложат конкретни мерки и технически проект за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък. Авариралата отсечка е между селата Бела Рада и Войница.
Засегнатият участък е затворен за движение, а трафикът на МПС е пренасочен по обходен маршрут – по стария път II-14, който е в непосредствена близост до авариралия участък. Скоростта е ограничена до 40 км/ч. Поставена е необходимата пътна сигнализация.

Още по темата:
АПИ отваря офертите за избор на изпълнител на „златния път“ до Сърбия
АПИ ще строи „златен“ път до Сърбия
Вижте репортаж от пропадането на пътя на репортерът на „Видин Вест“ – Калин Иванов

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder