Съдът във Варна осъди видинчанин за смърт на пътя и ранен пътник

Съдът във Варна осъди видинчанин за смърт на пътя и ранен пътник

3 години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години е присъдата на 25-годишния мъж от Видин, която произнесе днес състав на Варненския окръжен съд. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Видинчанинът беше предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване по непредпазливост смъртта на млада жена и средна телесна повреда на пътник при пътнотранспортно произшествие.
На 6 септември 2016 година подсъдимият управлявал автомобил „Опел корса“ по пътя Варна – с. Долище. На кръстовището за село Кичево нарушил правилата за движение, като не се съобразил с пътните знаци и не пропуснал движещите се по път с предимство. Така причинил по непредпазливост причинил смъртта на 26-годишна жена, която е била негова приятелка, средна телесна повреда на друг пътник, както и значителни имуществени вреди на ударения от него челно автомобил.
Присъдата срещу мъжът от Видин, произнесена при условията на съкратено съдебно следствие, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder