Топ вести
Борисов ще участва в срещата на върха в Брюксел

Борисов ще участва в срещата на върха в Брюксел

Днес европейските лидери, сред които и българският премиер Бойко Борисов, се събират на срещата на върха в Брюксел, за да обсъдят неотложни въпроси като миграцията, сигурността и отбраната и икономиката.
Главният преговарящ на Европейската комисия за Брекзит Мишел Барние ще запознае лидерите с първите резултати от разговорите с британския си колега Дейвид Дейвис.
Срещата на върха в Брюксел се очаква с голям интерес, защото тя е европейският дебют на новоизбраният френски президент Емануел Макрон.
Преди всеки топ в Брюксел големите политически фамилии като Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и европейските либерали организират свои срещи, на които държавните ръководители обсъждат важните въпроси от дневния ред.
Либералите неколкократно поканиха центристката „Република напред“ да се присъедини към тяхното семейство, но френският президент засега се въздържа да се обвърже с някое от големите европейски политически семейства. Той няма да присъства на нито една от политическите срещи.
За сметка на това в петък ще се срещне с премиерите на страните от Вишеградската група. В първия ден от среща на върха европейските лидери ще обсъждат миграцията и споразумението между ЕС и Турция. На дневен ред е и европейската сигурност и отбрана и задълбочаването на единния пазар.
На работна вечер те ще изслушат позициите на британският премиер Тереза Мей по преговорите за Брекзит. След това тя ще напусне залата и европейските лидери ще изслушат главния преговарящ от страна на Европейската комисия Мишел Барние. Един от големите въпроси, който трябва да се реши на тази среща, е преместването на две от европейските агенции, които в момента се намират в Обединеното кралство – Агенцията по лекарствата и Европейския банков орган.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder