Подготовка за фестивала „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ 2017 (ПРОГРАМА)

Подготовка за фестивала „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ 2017 (ПРОГРАМА)

В Белоградчишката крепост започна подготовката за летния фестивал „Опера на върховете“ 2017година. Изгражда се сцената и трибуната с местата за зрителите. Тази година те са с 128 повече. Така вече 624 любители на балетното и оперното изкуство между 21 юли и 6 август ще се наслаждават вечер на изпълненията на артистите на Софийската опера и балет.
Ценовите категории на билетите за оперните спактакли са от 30, 40, 50, 60 и 80 лв, за балетните спектакли – от 20, 30, 40, 50 и 60 лв, а за фестивалната импресия „Вагнер Магура – Богове, Великани, Джуджета, Валкюри” – 80 лв, включващ и дегустация на регионално вино от винарска изба „Магура“. Билети за спектаклите в Белоградчишката крепост може да се закупят в Туристически информационен център – Белоградчик, в МОЛ Видин, на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), във всички каси на Изипей /Easypay/ в цялата страна, както и онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане ePay.bg. Билети за фестивалната импресия в пещера „Магурата“ може да се закупят на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), в Туристически информационен център – Белоградчик и в МОЛ Видин.
Представленията в Белоградчишката крепост са с начален час 20.00 ч., а тези в пещера „Магурата“ – в 11.00 ч. За удобство и комфорт на публиката по време на изпълнението на пещерната фестивална импресия в три части „ВАГНЕР – МАГУРА: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри“ е желателно да се носят ниски (спортни) обувки с равна подметка и връхни дрехи.
Във връзка с осигуряване на пропусквателен режим и недопускане на задръствания ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕНО придвижването с лични превозни средства до паркинга на Белоградчишката крепост, където ще е разположена сцената на летния оперен фестивал. За тази цел е осигурен транспорт – автобуси на фирма Алексиев, които ще се движат регулярно по маршрут от центъра – сградата на Български пощи ЕАД /пощата/, до паркинга на крепостта от 18.30 ч. до началото на представлението и обратно веднага след края му. В автобусите се допускат само лица, снабдени с билети за спектакъла за съответния ден.
За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които ще тръгват в 17.30ч. от автогара „Алексиев“ в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост. Цената на двупосочен билет Видин-Белоградчик-Видин е 10 лв. Билети за пътуване се закупуват от касата на автогара „Алексиев“.
Програмата, актуална информация за фестивала, както и УСЛОВИЯТА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА БИЛЕТИ са публикувани на официалните сайтовете на Софийска опера и балет и на община Белоградчик.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder