Разбиха групa разпространявала фалшиви банкноти и наркотици

Разбиха групa разпространявала фалшиви банкноти и наркотици

На 20 юни служители от ГДБОП и Специализираната прокуратура, територията на Благоевградска област, са задържани петима участници в организирана престъпна група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици.
Те са заловени в Петрич в момент на продажба на фалшиви евро на служители под прикритие. При извършените процесуално-следствени действия в автомобила на единия от участниците са намерени и иззети 942 фалшиви банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са намерени 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.
По първоначална информация е действала от ноември 2016 г. Участниците са внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите.
Освен с прокарване в обръщение на подправени парични знаци, те се занимавали и с разпространение на наркотици, основно марихуана.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции.
На 23 юни, Специализирана прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата задържани.

Източник: News.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder