Топ вести
Връчиха дипломите на зрелостниците от езиковата гимназия

Връчиха дипломите на зрелостниците от езиковата гимназия

На тържествената церемония връчиха на дипломите на випуск 2017 година от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ Видин. Церемонията се състоя в залата на Драматичния театър. Специален гост бе заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин Венци Пасков. Той поздрави зрелостниците  от името на кмета на Видин Огнян Ценков  и от свое име. Той им пожела да продължат обучението си в престижни висши учебни заведения и да бъдат успешни посланици на нашия красив старопрестолен град. Заместник – кмета пожела на завършващите да се върнат в града като специалисти, за да работят заедно и да се превърне Видин в привлекателно място за живеене.
Тази година 94 възпитаници на езиковата гимназия получиха дипломите си. Директорът на учебното заведение Любомир Георгиев обяви средния успех от матурите по български език и литература – 5.13, при среден успех за страната 4.13, което нарежда ГПЧЕ „Йордан Радичков“ на първо място в областта. Средният успех от дипломите е 5.50. Повече от половината завършили са отличници. Георгиев отбеляза, че резултатите от положения държавен зрелостен изпит по английски език са едни от най-добрите в страната – от явилите се 94 ученика 73-ма са с успех 5.53.
Заместник-кметът на общината връчи дипломите на общо 16 възпитаници на гимназията, завършили средното си образование с успех между 5.90 и 6.00.

Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder