Представяне на стихосбирката „Подари ми деветия вал” от Мария Емилова Донева

Представяне на стихосбирката „Подари ми деветия вал” от Мария Емилова Донева

В отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана се състоя вечер с творчеството на Мария Емилова Донева – поетеса, управляващ бизнес консултант и бизнес преподавател. Срещата бе организирана от Славянско дружество в област Монтана, Регионална библиотека „Гео Милев” и Дружество „Будители” в област Монтана. Водещата Биляна Димова откри творческата вечер с прочит на стихотворения от първата стихосбирка на Мария Емилова Донева, озаглавена „Подари ми деветия вал”.
Литературният критик Юлий Йорданов – член на Съюза на българските писатели, председател на Дружество „Будители” в Област Монтана и художествен ръководител на литературен клуб „Кръстьо Пишурка” при читалище „Постоянство” – гр. Лом, направи творчески портрет на авторката и представи книгата ѝ „Подари ми деветия вал”. В словото си, той каза, че „стореното от нея е мъничко по обем, но твърде огромно по съдържание, защото на страниците на стихосбирката „Подари ми деветия вал”, се побира една необятна вселена от чувства, болка, радост, върховно щастие и изтръгнати стенания за екзистенциалното в живота на нашата съвременничка. Целта на Мария Донева е да въведе в един свят на искреност, взаимна обич и уважение. Или иначе казано нейната поезия е глътка живот, събрана в шепа усмивки, бездихание и дъх с аромат на ценности, на чувства и емоции”.
Мария Емилова Донева е управляващ бизнес консултант и бизнес преподавател в Център за бизнес образование и маркетингови комуникации. Завършила е НБУ и Московски държавен университет М. В. Ломоносов. Писането, поезията и фотографията са нейните хобита, които довеждат до „случайното” издаване на първата ѝ стихосбирка „Подари ми деветия вал”. Освен поезия, пише и проза, като планира до края на годината да издаде сборник с разкази. Основните теми, които засяга в творчеството си са свързани с избора, който правим, каква цена плащаме за него, вярата, времето и прошката.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder