Топ вести
Държавният глава ще бъде на официално посещение в Румъния

Държавният глава ще бъде на официално посещение в Румъния

Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Румъния на 28 и 29 юни 2017 г. В Букурещ президентът ще проведе среща „на четири очи“ с румънския си колега Клаус Йоханис, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни.
По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени перспективите за задълбочаване на двустранните отношения между България и Румъния, икономическия и културен обмен, отношенията в областта на отбраната, сигурността и енергетиката, въпроси от дневния ред на ЕС, регионалното сътрудничество на Балканите. В рамките на посещението си президентът Радев ще проведе срещи с председателя на Сената Калин Попеску-Таричану и с председателя на Камарата на депутатите Ливиу Драгня.
Радев ще положи венец на Паметника на Незнайния воин и цветя на паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Букурещ.
В сградата на българското посолство в румънската столица, Румен Радев ще разговаря с наши сънародници, живеещи в Румъния.
На 29 юни двамата държавни глави ще открият българо–румънски бизнес форум, който ще се проведе в румънската търговско-промишлена палата.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder