Протест на автошколите

Протест на автошколите

Представители на автошколите излязоха на протест в столицата. Инструктори от цялата страна искат премахване на административните пречки от страна на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, защото по думите им в момента се създават допълнителни затруднения.
Проблеми има с даването на дати за изпити от страна на ДАИ, а инструкторите недоволстват и от административното обслужване.
От автошколите коментираха предложението на транспортния министър Ивайло Московски практическият изпит да се провежда с коли на ДАИ и школите да нямат достъп до него.
По думите на специалистите това няма да доведе до намаляване на корупцията, а само ще създаде допълнителни затруднения за курсистите, които ще се обучават на един автомобил, а после да кормуват на друг. От автошколите подчертаха, че това ще ги принуди да купят същите коли като на ДАИ, за да се избегне затруднението за обучаващите се.
При протестиращите отидоха представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, които споделиха, че са готови за диалог и биха обсъдили всички конструктивни предложения за промени.
Те коментираха по повод предложението за изпит с кола на ДАИ, че ако един курсист е добре подготвен, няма да има значение на каква кола се учил и на каква кормува на изпита.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder