Ноев: Избраният от България самолет „Грипен” ще бъде спрян от производство

Ноев: Избраният от България самолет „Грипен” ще бъде спрян от производство

Избраният от България модел на самолета „Грипен” ще бъде спрян от производство. Това заяви пред БТВ бившият военен министър Бойко Ноев.
Според него решението е порочно, а такива самолети са произведени едва 250 в света, което говори за липсата на интерес от останалите страни да се въоръжават с тях.
Ноев твърди, че модернизацията на Военновъздушните сили (ВСС) е замислена порочно, защото е заложено купуването непременно на новопроизведени машини. Той припомни, че президентът Румен Радев беше началник на ВСС и е задал критериите и формулата за избор на новите бойни самолети.
Според бившия военен министър държавният глава е бил в ярък конфликт на интереси, когато то взима решение за новите бойни самолети. Именно затова е много важно да се създаде временна анкетна комисия към парламента и най-заинтересован от това е Румен Радев, смята бившият военен министър.
Относно коментра на президента, че Цветан Цветанов обвинява Швеция в корупция Бойко Ноев каза: „Радев е напът да направи поредните политически гафове. Никой не е казал, че Швеция е корумпирана, но когато Швеция е давала на лизинг такива самолети, това е било свързано с корупционни скандали – в Чехия и Унгария, в Южна Африка”.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder