Топ вести
Денят на река Дунав – Библиокораб във Видин

Денят на река Дунав – Библиокораб във Видин

Денят на река Дунав се отбелязва от 2004 година по инициатива на Международната комисия за опазване на река Дунав.
Празникът беше отбелязан във Видин. Новия център за обучение, изкуство и култура към библиотеката „Михалаки Георгиев“ се превърна в библиокораб.
На кораба посетителите на събитието научиха повече за река Дунав, както и за страните, през които реката минава. Дискутираха се и екосистемите в реката, качествата на водата на Дунав, както и начините за опазването ѝ.
Темата на тазгодишната кампания е „Есетровите риби като динозаврите на Дунав”, а повече информация за речните обитатели представиха експерти от Регионална здравна инспекция – Видин и риболовци. Пред Центъра за обучение, изкуство и култура в Крайдунавския парк десетки деца рисуваха и изработваха послания. Раздаваха се стикери с мотото на инициативата тази година: „Бъди активен! Защити есетровите риби!“.
Специален гост бе заместник-кметът на общината по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков. Той поднесе на директора на библиотеката Десислава Иванова от името на кмета Огнян Ценков подарък – картина с послание по повод празника. Десислава Иванова благодари сърдечно за подаръка и за подкрепата на Община Видин.
Организатори на събитието бяха Община Видин и Регионална библиотека „Михалаки Георгиев, с участието на Регионална здравна инспекция – Видин и Младежки информационно-консултантски център – Видин.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder