Facebook достави интернет с дрон

Facebook достави интернет с дрон

Компанията Facebook Inc. съобщи, че е провела втори опит с дрон за доставка на интернет в отдалечени части на планетата и за разлика от първия безпилотен летателен апарат, този е успял да се приземи успешно.

Facebook планира да пусне дронове, които черпят заряд от слънчевата светлина и летят месеци наред. Те ще се свързват помежду си с лазерна комуникационна система и ще увеличат достъпа до интернет на земята.

Компанията нарече успешен първия опит през юни 2016 г., когато дронът прелетя над пустинята на Аризона за 1 час и 36 минути, три пъти повече от планираното време. Тя каза, че безпилотният летателен апарат се разбил секунди преди да кацне и бил със счупено крило.

Вторият полет беше на 22 май и директорът на аеронавигационните платформи на Facebook Мартин Луис Гомес съобщи за него в публикация.

Дронът бе във въздуха 1 час и 46 минути, преди да кацне близо до град Юма, щата Аризона, със само няколко „минимални, лесно поправими неизправности“.

Инженерите на Facebook добавиха спойлери на крилата, за да увеличат плъзгането и да намалят повдигането при подхода за кацане.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder