Задържаха група чужденци от Афганистан и Бангладеш

Задържаха група чужденци от Афганистан и Бангладеш

Двама български граждани са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа при проведена операция за противодействие на нелегалния трафик на мигранти в област Видин. При акцията, реализирана от служители на ГДНП и ОДМВР-Видин, в близост до западната ни граница, е задържана и група чужденци от Афганистан и Бангладеш.
Специализираната операция по противодействие на нелегалния трафик на мигранти в пограничните райони на област Видин е проведена вчера под ръководството на ГД „Национална полиция“. В нея са участвали служители на РУ-Кула и РУ-Видин. В хода на полицейските действия по пътя към село Макреш униформени спрели за проверка товарен автомобил „Фиат Дукато” с видинска регистрация. Слизайки от превозното средство, шофьорът побягнал към близкото дере. Предприето било незабавно преследване с полицейско куче и на около 200 метра от автомобила водачът бил задържан. Установена е самоличността му – 30-годишен жител на село Дреновец. В товарния отсек на моторното превозно средство били открити 19 чужденци – 11 възрастни и 8 деца. По същото време, на около 2 км преди село Макреш полицаите спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, шофиран от 35-годишния видинчанин.
Двамата български граждани и чужденците са отведени в РУ-Кула, като на непълнолетните е предоставена полицейска закрила. Установено е, че чужденците са граждани на Афганистан и Бангладеш. Двете превозни средства са иззети, по случая е образувано досъдебно производство. След доклад в Районна прокуратура-Видин, двамата български граждани са привлечени като обвиняеми, разпитани са в това им качество и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа. Работата на разследващите по случая продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder