Kардиолог: С 10% повече пациенти са преминали през болница „Пирогов“ заради жегите тези дни

Kардиолог: С 10% повече пациенти са преминали през болница „Пирогов“ заради жегите тези дни

С 10% се е повишил броят на пациентите, които преминават през спешния кабинет на болница „Пирогов“. Това каза д-р Иван Мартинов, завеждащ Отделението по инвазивна кардиология. Заради горещите този уикенд е имало 30 души с оплаквания, свързани основно с кръвното налягане. Според кардиолога хората не се вслушват достатъчно в съветите на специалистите.
„Особено при рисковите групи като хората със сърдечно-съдови заболявания има опасност за здравето и живота им. Трябва да си дават сметка, че е опасно за тях, особено в пиковите температури на деня. Имахме няколко инфаркта, провокирани от високите температури. Такъв пример е една възрастна жена, която беше прекопала градината на къщата си“, коментира д-р Мартинов.
Д-р Мартинов каза още, че хората в рискови групи трябва да внимават при резки промени във времето и да следят своята терапия, както и артериалното налягане, което в такива случаи варира. „Кръвното налягане трябва да се мери редовно и да се прави консултация с лекуващия лекар“, съветва специалиста.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder