Панаир в Белоградчик

Панаир в Белоградчик

Тазгодишното издание на традиционния панаир донесе много радост и емоции на гражданите и гостите на Белоградчик. След гостуването на певицата Рени, на следващия ден последваха изпълненията на Градски духов оркестър – Видин, танцовите състави „Здравец“ към НЧ „Самообразование 1927“, с. Капитановци, „Искра“ към НЧ „Пробуда 19001“, с. Майор Узуново, и „Весели ритми“ към НЧ „Съгласие 1936“, с. Слана бара.
Твърде ползотворен се оказа последния от панаирните дни в Белоградчик. Богатата и разнообразна културна програма със сигурност е задоволила и вкусовете на най-капризните гости. С големият брой посетители, събитието напомни за най-хубавите си години.
След фолклорния фестивал „От Тимок до Искър” през деня, вечерта гостите на панаира имаха възможността да се насладят на руските и цигански песни и романси в изпълнение на вокална група „Берьозка“ село Расово. Вокалната група „Чаровни години“ с някой нови попълнения в състава демонстрира прекрасно звучене и с това направи заявка за нови успехи в участието на фестивали на старата градска песен в рамките на региона и страната.
Истински фурор настъпи сред стотиците зрители дошли да чуят и да се повеселят заедно с фолкдивата Валя, а концертът се превърна в голям купон. Звучаха много хороводни песни и естествено балкански ритми и танци…
Вечерта, донесла толкова радост и емоции на малки и големи, завърши с празнична заря над Белоградчишките скали в красивата местност „Панаирище“.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder