Превантивни мерки заради очакваните интензивни валежи

Превантивни мерки заради очакваните интензивни валежи

Общинският кризисен щаб обсъди превантивни мерки заради очакваните интензивни валежи
Заседанието на щаба за защита при бедствия в Община Видин се проведе под председателството на инж. Цветан Асенов – заместник-кмет по устройство на територията и развитие на инфраструктурата. На него присъстваха също заместник-кметовете Венци Пасков и Десислава Тодорова и секретарят на общината Иванела Андреева, експерти, представители на ОДМВР, Дирекция „Социално подпомагане”, ЧЕЗ Разпределение, „Напоителни системи” ЕАД – клон Видин, Областен съвет на БЧК и др.
Заради предупредителния оранжев код за интензивни валежи и градушки, който важи и за Област Видин, бе обсъдена готовността за навременна реакция при възникване на усложнена ситуация. Още в петък е направен оглед, а от понеделник започва почистване на дъждоприемните шахти на три възлови места във Видин – бул. „Панония”, пред паметника на Христо Ботев и до Военното окръжие. Поставен беше въпросът за отстраняването на сухите клони на дърветата, наблюдение на речните корита и координация с Регионална дирекция „Борба с градушките”. При евентуална опасност от наводнения, има възможност хора да бъдат настанени в два от социалните центрове – в Гомотарци и Видин.
Между членовете на щаба се поддържа непрекъсната връзка, също и с кметовете на населени места в общината. Дежурен служител е денонощно на разположение за приемане на сигнали.
Очакваните количества валежи са 35-65 мм за 12 часа, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Това може да доведе до наводнения на имоти, прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможни са силни пориви на вятъра, градушки и мълнии, които могат да нанесат поражения върху сградите. При кризисна ситуация, щабът ще заседава и в понеделник.

Източник: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder