Топ вести
Проливни дъждове и гръмотевични бури във Видин

Проливни дъждове и гръмотевични бури във Видин

Община Видин призовава жителите да бъдат внимателни заради очакваните проливни дъждове и гръмотевични бури
Видин е сред десетте области в страната, за които е обявен оранжев код за валежи и гръмотевични бури днес. В тази връзка ръководството на Община Видин призовава гражданите да бъдат особено внимателни. Съветът към тях е да не оставят отворени прозорците в домовете си, да приберат всички предмети от балкони и тераси, които при падане биха могли да наранят преминаващи хора, а също така и да не остават на открито, ако метеорологичната обстановката се усложни.
Прогнозите са през страната от запад да преминава студен атмосферен фронт, с който ще се развие дъждовна облачност и на много места ще има интензивни валежи, придружени със силни гръмотевични бури и градушки. Очакванията са за значителни количества в Северозападна България, а във Видин – до 51,6 мм и умерен вятър от 7,8 метра в секунда.
Припомняме, че Общинският щаб за защита при бедствия заседава късно снощи и обсъди превантивни мерки. Извършен е преглед на Общинския план за действия при извънредни ситуации, създадена е организация за наблюдение на критичните места на територията на общината. При необходимост, има готовност за въвеждане на Общинския план, в частта „Действия при наводнение“.


Източник Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder