Задържаха контрабандни облекла, парфюми и анаболен препарат на ГКПП Лесово

Задържаха контрабандни облекла, парфюми и анаболен препарат на ГКПП Лесово

Голяма търговска пратка от недекларирани облекла и парфюми с лога на световноизвестни марки и контрабандни ампули с анаболен препарат откриха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово в пътнически автобус. За задържаните облекла и парфюми има основателни съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуална собственост.
Автобусът с чуждестранна регистрация е пристигнал на българския митнически пункт на 18.07.2017 г. около 1.00 часа след полунощ на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“. Автобусът, управляван от турски гражданин, е превозвал пътници от Турция за Румъния през България. От служителите на „Гранична полиция“ е подадено искане за щателна проверка на превозното средство и пътниците, в съответствие с указанията за реда за взаимодействие между Главна дирекция „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“ за извършване на съвместни проверки на граничните контролно-пропускателни пунктове на външни граници.
В зоната за митнически контрол, шофьорът на автобуса и всички пътници са отговорили, че не пренасят нищо за деклариране, на отправените от митническите служители въпроси. При последвалата щателна митническа проверка на автобуса, включително и с рентгенова апаратура, Митничарите намират откриват в багажното отделение девет големи пакета, за които е констатирано, че са на един от пътниците в автобуса. Оказва се, че пакетите съдържат недекларирани 792 броя мъжки облекла- блузи с къс и дълъг ръкав, пуловери и жилетки, носещи лога „Armani“, „Lacoste“, „POLO“, „BOSS“ и др., както и 373 броя дамски и мъжки парфюми, също с лога на световноизвестни марки, между които „Lancome“,“ Paco Rabanne“,“ Dior“ и др. В един от пакетите са открити и 84 ампули по 6 ml от анаболния препарат „HUMATROPE“.
Контрабандните лекарствени ампули, облекла и парфюми са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу румънски гражданин, който заявил, че са негови. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат сезирани и официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

Агенция митници

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder