Задържаха шефка в НФСБ за трафик на бежанци

Задържаха шефка в НФСБ за трафик на бежанци

Председателят на структурата на НФСБ в Костинброд и кандидат за депутат Анелия Велева е сред задържаните в операцията за трафик на чужденци. Първоначално новината беше съобщена от сайта breaking.bg в понеделник.
От пресцентъра на партията потвърдиха, че са разпознали Велева в публикации от последните часове, в които се посочва, че тя е задържана при операция на магистрала „Тракия“ в неделя. От партията ще излязат с официално становище.
„Тя е председател на структура на НФСБ в Костинброд, не е координатор. Ние не сме разговаряли със следствените органи, но разбираме, че е тя“, каза Румяна Атанасова от пресцентъра на партията и уточни, че по други канали информацията не била потвърдена.
Вицепремиерът Валери Симеонов не отговаряше на позвънявания, а от партията му през целия ден отклоняваха исканията за потвърждаване на информацията. Областният координатор на НФСБ за София, на чието подчинение е Костинбродската структура на партията – Стоян Стоянов, също отказа коментар.
От прокуратурата потвърдиха единствено, че задържаната в операцията в неделя е Анелия В., но отказаха да потвърдят дали тя член на НФСБ, тъй като партийната принадлежност нямала връзка с повдигането на обвинения.
Сред задържаните в акцията е и бивш служител на МВР. В момента на операцията групата е превозвала имигранти от границата с Турция към сръбско-българската граница.
Очаква се в сряда държавното обвинение да поиска постоянен арест за задържаните постоянен арест за групата.
Името на вицепремиера Симеонов веднъж беше замесено покрай темата с бежанците. Шоуто на Слави изнесе данни за това, че мотела „Козият рог“ в Малко Търново, който е собственост на СКАТ ООД на лидера на НФСБ, се настаняват командировани на границата полицаи и военни. След избора му за вицепремиер стана ясно, че Симеонов е излязъл от управлението на многобройните си фирми при влизането си в политиката.

Източник: OFF News

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder