Топ вести
30.09.2023 - Генерал Атанас Атанасов: Промяната във Видин идва с Любен Иванов 
28.09.2023 - Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
28.09.2023 - От 1 октомври плащанията към НАП ще се извършват по нови банкови сметки на БНБ
28.09.2023 - Отчетоха резултатите по проект „Устойчиво развитие на услугите за социално включване в Община Видин“
26.09.2023 - Децата от училищата в 4 села в областите Видин и Монтана получиха безплатни лаптопи
26.09.2023 - Коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България регистрира листите си с кандидати в община Видин
26.09.2023 - НАП спря над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз
26.09.2023 - Видинската болница с обновен кърмачески сектор /снимки/
25.09.2023 - Любен Иванов е кандидатът за кмет на Видин на „Продължаваме промяната-Демократична България“
25.09.2023 - Разследват палеж на лека кола във Видин
Нинова: Започваме консултации с президента и главния прокурор за съдебната реформа

Нинова: Започваме консултации с президента и главния прокурор за съдебната реформа

От приказки за съдебната реформа да преминем към действия – БСП започва консултации с президента, главния прокурор и други заинтересовани страни по темата. Заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с Антикорупционния закон и съдебната реформа.
Тя каза, че БСП е против начина на съставяне на звеното, предложен от управляващите. Според Нинова той е механичен сбор от органи и хората в него остават същите. По думите и това е опит на изпълнителната власт да овладее и това звено. Нинова заяви, че БСП има алтернативно предложение специалната дирекция в ДАНС да бъде извадена от там, само тя да представлява това звено и да има разследващи функции. Нинова каза, че идеята на БСП е директорът на това звено да се назначава от президента, членовете да се избират от парламента с две трети мнозинство. „Целта е този орган да бъде независим“, заяви лидерът на БСП. „Вчера проведох разговори с президента Румен Радев, главния прокурор г-н Цацаров, висшия адвокатски съвет, председателя на ВАС Георги Колев“, заяви Корнелия Нинова.
Лидерът на партия БСП поясни, че е разговаряла и с декана на Юридическия факултет към СУ и с представители на Съюза на съдиите. Нинова не е разговаряла само с председателя на ВКС Лозан Панов, тъй като той е в отпуск. „Представих нашия проект и ги информирах, че днес ще получат официално писма, покани за започване на консултации, като ги каним това да се случи в Народното събрание. С оглед на ангажиментите на всички, тях се уговорихме да се случи между 21 август и 10 септември. Всички приеха да участват в такива консултации по нашия проект и да дадат своето становище. Графикът и точните дни ще уточнят екипите помежду ни“, каза Нинова. „Има един проект, който е предложен от правителството, ето алтернативно виждане. Искаме чрез тези консултации, аргументи „за“ и „против“, обществото да чуе за какво спорим и най-доброто да бъде взето като решение. От приказки за съдебна реформа да преминем към реални действия“, посочи Нинова. Според нея, ако това не се случи, пипалата на паралелната държава ще продължава по същия начин и народът ще продължава да обеднява.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder