Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Захариева: Липсата на свързаност пречи на страните от Балканите

Захариева: Липсата на свързаност пречи на страните от Балканите

Липсата на свързаност пречи на страните от Балканите – трябват ни по-добри пътища, железопътна инфраструктура, газова и електрическа връзка. Заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Във връзка с предстоящото през 2018 г. Българско председателство на Съвета на ЕС и поставения основен фокус върху европейската перспектива на страните от региона на Западните Балкани, Захариева коментира:
„Каквито и усилия да полага България, ако правителствата на тези държави не полагат усилия за изпълнение на препоръките, за напредъка с реформите, малко вероятно е да се случат много осезаеми неща по време на Председателството ни“. Вицепремиерът заяви, че е оптимист , защото вижда и чува ясно изразена воля от правителствата на държавите от Западните Балкани. „Имате нашата подкрепа и то не само на думи. Не случайно в началото на мандата ми, от 3 месеца съм министър на външните работи, искам да посетя всички страни от Западните Балкани, за да чуя от какво имат нужда, с какво можем да им помогнем по време на Председателството ни“, добави тя. По думите ѝ подкрепата може да бъде не само в организирането на срещите на високо ниво, а и с експертиза. „Експертиза от България, да споделим нашия опит, не само нашите най-добри практики, но и лошите по пътя на европейското ни развитие, ще бъдат много полезни за правителството и общините ви“, обясни външният ни министър. „Ние сме първата държава, която призна независимостта ви на 15 януари 1992 г. Имаме много интензивна програма за развитие, финансираме тук различни общини, проекти. Имаме различни посещения на различни нива“, коментира вицепрезидентът Захариева, добави:
„Трябва да дадем тласък на тези добри отношения чрез свързване на бизнес с бизнес, на хора с хора, местните власти. Това, което пречи на всички страни на Балканите е липсата на свързаност между нас. Нямаме добри пътища, директни връзки, полети. Силно подкрепяме Берлинския процес, финансиране на проекти, които свързват на само Западните Балкани с останалата част на Европа, но и свързването между нас. По-добри пътища, железопътна инфраструктура, газова и електрическа връзка – това ще сближи хората и ще доведе бизнеса. Нека работим за свързаност между нас“, допълни Захариева.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder