Борят се за живота на българка, пострадала при катастрофа в Унгария

Борят се за живота на българка, пострадала при катастрофа в Унгария

Остава тежко състоянието на 25-годишната българка, пострадала при катастрофа в Унгария. Предстои да ѝ бъде извършена животоспасяваща операция. Жената е била бременна в осмия месец. Лекарите са предприели раждане на бебето чрез секцио. Новороденото е добре, поставено е в кувьоз и е под непрекъснати лекарски грижи. Няма опасност за живота му. Бащата на детето, пътувал в същата кола, е в стабилно състояние и също няма риск за живота му.
От Министерство на външните работи уточниха, че при катастрофата, която станала на главен път М16 в района на граничен пункт Райка Оросвар в Унгария, са пострадали жена и мъж, които са съпрузи, а не две жени, както бе съобщено от унгарската полиция по-рано днес.
В момента усилията на лекарите от болницата „Пец Аладар Мегией Октато Корнац“ в град Дьор, където са настанени пострадалите съпрузи и тяхното новородено, са насочени към спасяването на живота на пострадалата българка.
При катастрофата загинаха родителите на пострадала жена – на 47 и 46 години.
Пътният инцидент е станал вследствие на сблъсък между лекия автомобил, в който са били българските граждани, и туристически автобус с полска регистрация.
От унгарската полиция днес уточняват, че автомобилът с българските граждани е предприел изпреварване на автобуса, след което по неизяснени засега причини се е блъснал в него и е излетял в канавката.
Българското посолство в Будапеща е в постоянна връзка с болницата, където са настанени пострадалите българи, а местните власти са назначили преводач – българка, живееща в Дьор.

Източник: Darik News

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder