Бой и полиция в местно читалище след намесата на „Видин Вест“ (Темите – сезон 3)

Бой и полиция в местно читалище след намесата на „Видин Вест“ (Темите – сезон 3)

Причината за ескалиралото напрежение, неудобни въпроси на които ръководството трябваше да отговори на екипа ни.
Читалището във видинското село Извор се превърнало в частна собственост на председателката му!
Това твърдят жителите на малкото селце.
„Тя коли и беси тук, назначава и уволнява еднолично, без документи. Работи от 2 години без настоятелство, защото всички си дали отвод“, коментираха жители на селото пред Калин Иванов.
И още от обвиненията:
За интернет се взима по 1 лв, като се представя квитанция за членски внос.

Води се двойно счетоводство и постоянно се драска в разходната книга защото по думите на бивши служители :
„Не излизали сметките“
Пред екипа ни председателката Румяна Василева отрече всички обвинения и на свой ред обвини екс секретарката в злоупотреба с пари на читалището, идващи от наем на рента чрез земеделска фирма.
Екс секретарката на читалището пък го осъдила за неизплатени заплати и към този момент сметките на просветната институция са запорирани.

Напрежението ескалира, когато бившата библиотекарка разказа как е била уволнена заради това, че председателката и била на гости за да пият ракия и на следващия ден и поискала оставката. Тогава приятелка на Румяна Василева се нахвърли срещу екс библиотекарката и с удари и скубане я повали на земята.
Интересното е, че от полицията в Димово отказаха да изпратят екип след инцидента, а дежурния в участъка се скара с човекът, който ги „безпокоеше“ по телефона с думите:
„Не ми казвайте какво да правя, всички знам в каква държава живеем“
По горещи следи за злоупотребите работят и видинската и белоградчишка прокуратура, сезирано е и министерството на културата.
Екипът ни изпрати запитвания и до двете инстанции, посетихме и община Димово за да разберем каква е годишната субсидия на читалището. Там ни посрещна зам. кметицата Анелия Лилова, която се държа арогантно с екипът ни и каза:
„На вас няма да давам информация“!
Въпреки, че читалището е пред фалит, председателката е купила модерна гаражна врата с дистанционно и поставила видео наблюдение за над 4 хиляди лева.
Разследването на „Видин Вест“ продължава!

Екип; Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder