Йончева срещу Борисов в съда

Йончева срещу Борисов в съда

Журналистът и депутат от БСП съди премиера заради думите му, че държавата е дала милиони за филмите на Йончева, докато тя е била журналист.
Делото, което журналистът и депутат от БСП Елена Йончева заведе срещу премиера Бойко Борисов започна днес без ищец и ответник, след като нито един от двамата не дойде на първото заседание.
Адвокат на Йончева е Георги Атанасов, а на Борисов – Димитър Марковски. Йончева иска 20 хил. лв. от партия ГЕРБ, чийто представител е Борисов, защото премиера заявил по време на предизборна кампания през март в Бургас, че държавата е дала милиони за филмите на Йончева, докато тя е била журналист.
Ако Йончева спечели делото, ще дари парите за благотворителност.
Нейният адвокат иска да бъдат призовани като свидетели: Къдринка Къдринова за обществената позиция и негативното отражение на деянието върху реномето на Елена Йончева; Иван Гарелов – за негативното отражение в професията; Емил Райнов – ще свидетелства за физиологическото отражение; Виза Недялкова – за отношението върху психическото състояние на Йончева.
Защитата на Борисов представя 73 документа от 2004 до 2009 г., от които според адвокатите на премиера става ясно, че на Йончева са платени 690 хил. лв. за филмите, които е правила за БНТ.
Сред свидетелите в полза на Борисов е пиарът на ГЕРБ Никола Николов, който ще трябва да обясни има ли Борисов профил във „Фейсбук“ и кой е истинският му профил. Като свидетел е призован и Георги Харизанов, бивш шеф на „Напоителни системи“. Той ще обясни, че е плащал пари на Йончева, а БНТ е пускало реклама.
Харизанов и Николов сами потърсили защитата на Борисов, защото били възмутени.
Йончева пък поискала от генералния директор на БНТ да ѝ предостави документи колко пари ѝ е плащала държавната телевизия, твърди още защитата на Борисов.

Източник: вести.бг

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder