Михаил Миков участва в дискусия за намаляване на данъците

Михаил Миков участва в дискусия за намаляване на данъците

Михаил Миков взе участие в дискусия за промяна на данъчната система, която се проведе в аудитория 65 на Софийския университет в петък. Тя бе част от гражданската инициатива „Да спрем машината за неравенство” за въвеждане на необлагаем минимум за доходите до размера на минималната работна заплата за всички работещи и намаляване на ДДС за основни и детски храни, лекарства, вода, учебници и книги.
В дискусията участваха и евродепутатът от СИРИЗА Косатдинка Кунева, президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, председателят на сдружение „Солидарна България” Ваня Григорова, проф.Ганчо Ганчев, проф.Иван Ангелов, проф.Васил Проданов, доц.Иво Инджов, доц. Мария Пиргова, политолози, социолози, журналисти и други учени и интелектуалци.
Миков призова организаторите на кампанията да излязат от университетите в София и да поведат дебат и разяснителна кампания из страната. Той даде пример със собствения си опит и стотиците срещи преди последните местни избори, когато от разговорите е станало ясно, че хората масово не познават данъчната система, не правят разлика между прогресивно и плоско облагане.
„Идеите трябва да достигнат не до експертите, а до онези български граждани, които всеки ден ще могат да се възползват от лев и двайсет – лев и петдесет повече на масата”, каза политикът.
Михаил Миков е един от първите, които подкрепиха инициативата на „Солидарна България”, КТ „Подкрепа”, Автономния работнически синдикат, „Барикада” и още няколко неправителствени организации.
Събирането на подписи под петицията за промяна на данъчната система продължава и те ще бъдат внесени в Народното събрание в началото на ноември.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder