1200 кг риба конфискуваха на входа на Айтос

1200 кг риба конфискуваха на входа на Айтос

Служители от сектор „Икономическа полиция“ при МВР-Бургас със съдействието на служители от Районно управление-Айтос задържаха 1200 кг риба от вида „сребриста каракуда“ и „платика“, съобщиха от ОД на МВР в Бургас.
Вчера около 9.45 ч. на входа на Айтос товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, в който пътували двама мъже от Бургас, на 46 и 52 години, е спрян за полицейска проверка. В товарния отсег на автомобила в 50 пластмасови каси е открито голямо количество риба, уловена според обясненията на двамата мъже, в язовир „Цанко Церковски“ край Карнобат.
Мъжете твърдели, че рибата е предназначена за пласиране в Русе за предстоящия празник на Св. Никола – Никулден.
От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА)-Бургас и Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ)-Бургас, които изпратили представители на място.
С оглед поверените им законови компетенции служителите от двете институции извършили конкретни проверовъчни действия, в хода на които са констатирани нарушения на Закона за ветеринарно и медицинско дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите.
Установено е, че рибата е уловена в язовир „Мандра“, като 1 тон от нея е от вида „сребриста каракуда“ (таранка) и 200 кг е от вида „платика“. Цялото количество риба е конфискувано и е предадено на Дирекция „Социален патронаж“ към Община Бургас. За установените административни нарушения служителите от ОДБХ-Бургас изготвили два акта.

Източник: Darik News

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder