Блокада от 3 страни в Северозапада! (Новините на Видин Вест)

Блокада от 3 страни в Северозапада! (Новините на Видин Вест)

Жителите на северозапада излязоха на три протеста днес, но с общо искане – изграждане на магистрален път от Видин до София и тунел под прохода „Петрохан“.

Въпреки изказванията на министъра на Регионалното развитие Николай Нанков през седмицата, че от следващия месец ще стартира обществената поръчка за изграждане на отсечката между Ботевград и Мездра, протестиращите са категорични, че не им трябват обещания, а реални действия.
Затова продължават да настояват за решение на Министерския съвет, в което да е упоменат графика, етапите на изграждане на целия път от Видин до София, индикативната стойност на проекта и да е осигурено финансирането. Без такова решение протестите ще продължават.

Днес точно в 11 часа започна протеста на изхода на Монтана по пътя за Враца, пред „Камгарната“. Събралите се граждани не бяха много на брой, но сами успяха да затворят пътя в продължение на 45 минути след което се появи полицията, която отново пусна движението. Беше се образувала километрична опашка и в двете посоки многобройни коли и тирове бяха блокирани на отсечката.Организаторите на днешното събитие се планували следващата седмица 24 февруари отново на същото място да се проведе поредния протест за постигане на заветната цел магистрален път Видин-София.

От 11 часа отново протест имаше и в центъра на село Бързия, като двата протеста трябваше да са обединени но в последния момент групата от Берковица е решила да са на познатата си локация и подкрепени с партийно участие.

Автор: Олина Младенова; Kалин Иванов
Оператор : Николай Наумов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder