ГДБОП, ДАНС и полицията влязоха в квартал „Нов път“ (обновено)

ГДБОП, ДАНС и полицията влязоха в квартал „Нов път“ (обновено)

По предварителна информация, става въпрос за разкрита схема за финансови престъпления.
По информация на „Видин Вест“ е арестуван Общински съветник от „Единни за промяна“, но органите на реда не потвърждават, нито отричат този факт към момента.
Ако това се потвърди, акцията идва ден след като съветникът Вардан Папикян вчера алармира, че е започнал натиск заради протестите, организирани от гражданското обединение!

„Очакваме реваншизъм, знаем, че това го могат управляващите,“

каза Папикян на пресконференция – вчера, която бе предадена на живо от „Видин Вест“.

От Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“ потвърдиха, че Екипи на ГДБОП и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във Видинския квартал „Нов път“, по досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Предметът му е избягване на плащане на ДДС и усвояване неправомерно средства от еврофондове, съобщиха от Министерство на вътрешните работи. По време на текущата операция са иззети компютърни системи, оптични носители на информация, множество дебитни карти, банкови и счетоводни документи, касови апарати, електронни подписи и печати на липсващи търговци. Очаква се по случая да бъдат назначени експертизи.
Задържани са общо петима на територията на Видин, София и Варна.
Предстои събрания доказателствен материал да бъде прецизиран с оглед тяхното привличане в качество на обвиняеми за участие в организирана престъпна група.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder