Община Враца продължава да събира предложения за саниране на сгради

Община Враца продължава да събира предложения за саниране на сгради

След активната година на обновяване на над 11 жилищни сгради в града, Община Враца обявява процедура по събиране на предложения от сдружения на собственици за саниране на жилищни обекти.
В рамките на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 ще бъде предоставена безвъзмездна финансова помощ за подобряване на енергийна ефективност на жилищните сгради във Враца.
В рамките на проекта ще бъдат обновени многофамилни жилищни сгради, с капацитет до 35 самостоятелни обекта, проектирани преди 26 април 1999 година. Одобрените сгради ще получат до 100 % безвъзмездна финансова помощ, съобщават от пресцентъра на Общината.
Обновяването на сградите включва дейности по конструктивно възстановяване на сградата, внедряване на мерки за енергийна ефективност, подмяна на локалните източници на топлина, ремонт на общи части и електрическата инсталация, както и подобряване на достъпа за лица с увреждания.
За участие в проекта е необходимо изпълнението на следните изисквания: учредяване и регистриране на Сдружение на собствениците, вписано в регистър БУЛСТАТ, както и подаване на заявление за интерес и финансова помощ към Община Враца.
Крайният срок за подаване на заявленията от сдружения на собственици е 11 май 2018 година. За повече информация, начините за участие и необходимите документи, гражданите могат да се запознаят на следния адрес: http://www.vratza.bg/?category=55.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder