Общо 700 души потребители по проекта „Топъл обяд в Община Видин“

Общо 700 души потребители по проекта „Топъл обяд в Община Видин“

Проектът тази година стартира от 12 март, като потребители са нуждаещи се лица от град Видин и 16 населени места на територията на Общината, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.
Кметът Огнян Ценков, заедно със заместник-кмета Венци Пасков, посетиха днес селата Капитановци и Покрайна, за да присъстват на раздаването на храната на място и да разговарят с хората, ползващи услугата.
„Това е проект, който ние надградихме. Още в началото на 2016 година, Община Видин предлагаше топъл обяд на около 150 потребители. Сега имаше възможност техният брой да се увеличи значително. Обясних на хората, че стойността на приготвянето на един обяд е 2 лв. и 50 ст. и в тази сума се включва също транспортирането на храната, осигуряването на съдовете за еднократна употреба и др. В село Капитановци беше зададен този въпрос – как се калкулира стойността на храната. Във връзка с реализирани икономии на средства ще има възможност и за предоставяне на плодове един-два пъти в месеца. Хората са доволни“ – коментира посещението си в двете села Огнян Ценков.
Той подчерта още, че увеличаването на броя на потребителите е едно много полезно постижение за жителите, които са най-нуждаещи се. В Покрайна услугата ползват 50, а в Капитановци – 30 души. Те изразиха удовлетворението си от качеството на храната и благодариха за грижата и услугата.
Проектът се финансира по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ – „Осигуряване на топъл обяд 2016-2019“, на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, чрез Фонда за европейско подпомагане на крайно нуждаещи се.
Приготвянето и доставката на готовата храна се извършва всеки работен ден, на всеки календарен месец за периода на изпълнение на дейностите по проекта, или до 31 декември 2019 г. Гарантирано е разнообразно седмично меню, което да осигурява балансирано хранене на целевите групи, при спазване изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.
В рамките на изпълнение на операцията се предлагат и съпътстващи мерки, свързани с индивидуално и групово консултиране и съдействие и с възможностите за ползване на други социални, здравни, административни и образователни услуги, предоставяни на територията на Общината.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder