Граничните служители на ГКПП Капитан Андреево разкриха отклонен транзит на 1200 кг. тютюн за наргиле

Граничните служители на ГКПП Капитан Андреево разкриха отклонен транзит на 1200 кг. тютюн за наргиле

Отклоняване от митнически режим „Транзит“ на 1200 кг тютюн за наргиле на стойност около 600 000 лв., разкриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево, това съобщават от „Агенция Митници“.

Товарен автомобил с латвийска регистрация, превозвал по документи акцизната стока. Камионът пристигнал на Митнически пункт Капитан Андреево, на 18 март ,сутринта, на трасе „Изход товарни автомобили“, управляван от латвийски гражданин.

Шофьорът на камиона декларирал, че превозва  от Латвия за Турция през България 24 пакета, съдържащи по 50 кг тютюн за наргиле с общо нетно тегло 1200 кг, както и друга стока, за които е представил необходимите фактура и транзитна декларация.

В следствие на последвалата митническа проверка на превозното средство и товара със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват индикации за несъответствие на съдържанието спрямо декларираните стоки. Извършена е физическа проверка, при която граничните служители установяват, че в товарното помещение на камиона липсва декларирания тютюн за наргиле, а налице е останалата стока. Т.е. тютюнът за наргиле, е отклонен от митнически  режим  „Транзит“.

Срещу шофьора на камиона – латвийски гражданин, е съставен акт за установяване на административно нарушение. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за извършване на нарушението. Работата относно случая продължава.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder