Надзирателите и служителите на ГД „Охрана“  ще получат чаканото увеличение на заплатите

Надзирателите и служителите на ГД „Охрана“ ще получат чаканото увеличение на заплатите

Министърът на правосъдието Цецка Цачева съобщи на брифинг, че ще бъдат отпуснати около 15 млн.лв за увеличение на заплатите на служителите в затворите, и на служителите от ГД „Охрана“. От бюджета на правосъдието идват малко над 6 милиона лева, а другата част ще бъде отпусната от държавния бюджет.
„Синдикатите на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“ бяха в протестни действия за изпълнение на исканията им по отношение на изравняване на възнаграждението с колегите им от МВР.
Промените настъпиха в края на миналата седмица. Представителите на синдикатите приеха първоначално предложените им 6 млн. лв. за изравняване на заплатите.
Вчера те бяха поканени от Бойко Борисов, той предложи по ред определен съвместно със синдикатите и администрацията на Министерството на правосъдието да се извърши увеличение в размер до около 15 млн. лв. общо с тази сума от 6 млн. лв.“, коментира Цачева.
Министърът поясни, че парите трябва ще послужат за увеличение на заплатите на хората, които имат най-тежка трудова функция. Специфичните условия на труд ще бъдат увеличени със задна дата от 1 януари 2018 година. Цачева благодари на синдикатите, че нито един път не прекъснаха диалога с нея и на премиерът за разбирането му. До края на седмицата протестните действия на служителите от затворите и на ГД „Охрана“ са преустановени.

Източник: novini.bg
Снимка: Новините на Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder