Шефът на НАП  „ще облажи“  с  4070 лева заплата

Шефът на НАП „ще облажи“ с 4070 лева заплата

От 1 април тази година шефът на НАП Галя Димитрова ще получава 4070 лева заплата.
Министерският съвет определи на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите увеличение на основната месечна заплата с 10 на сто, спрямо настоящия и размер.

Решението е взето от приноса на ръководителя на приходната агенция за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2017 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги.
Съгласно чл. 8, ал. 5 от Закона за НАП, възнаграждението на изпълнителния директор на агенцията, се определя от Министерския съвет.
Mеждувременно от“Господари на ефира“ показаха скандална схема за рекет на малкия бизнес от служители на приходната агенция.
Мъжът, който е потърсил предаването за съдействие има малка фирма, която се занимава с разнос на пловоде и зеленчуци.

„Имам доста сериозен проблем с държавни служители, които не спират да ни рекетират и тормозят“, разказва търговецът пред „Господари на Ефира“

Той е получил писмо със заповед за ревизия. След като той я е подписал, са му били запорирани банковите сметки и целият транспорт. Причината за това била, че мъжът е работил с неизрядна друга фирма.

Търговецът отишъл в НАП. Главният публичен изпълнител на НАП Стефан Лозанов му казал, че само той можел да вдига запори, но това ще му струва 1000 лева. Мъжът поискал да го представлява неговият адвокат, но Лозанов му казал, че няма нужна, защото от НАП ще му назначат адвокат. Въпросната адвокатка Велислава Кирилова също се оказала бивша служителка на НАП. Тя поискала хонорар.

Нещата обаче не спират да тук. Започва жестоко изнудване от страна на Лозанов. В един момент изпълнителят на НАП започва да обяснява, че нищо не зависи от него и търговецът трябва да брои пари за по-висшестоящите в агенцията, за да му се помогне. Мъжът платил 3000 лева, но никой нищо не направил, за да му помогне. След това му поискали още 5000 лева, за да не стане по-лошо. Така изнудването продължава с пълна сила, докато търговецът се чуди как да спаси бизнеса си.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК

Източник: Господари на ефира

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder