От АПИ предупреждават – 440 машини чистят снега, ако може не пътувайте!

От АПИ предупреждават – 440 машини чистят снега, ако може не пътувайте!

Затруднена е пътната обстановка. Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа, в районите със снеговалеж.
За да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия, обработката на пътните настилки продължава. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Най-интензивен е снеговалежът в Западна България. Метеоролозите прогнозират валежи през целия ден. Наложително е Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.
Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за път при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и от своя страна възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Обилния снеговалеж допринася за това временно да се ограничи движението на камионите над 12 тона по АМ „Тракия“ на територията на Софийска област – от км 0+000 до км 55+600.
Движението на МПС над 12 тона е ограничено само в посока София, на Автомагистрала „Хемус“, а товарните МПС се спират при Ботевград. За снегопочистване временно е ограничено преминаването на всички автомобили в посока София, по Автомагистрала „Люлин“.
Шофьорите на леки автомобили се насочват по обходен маршрут по път I-1 Владая – София. В посока Перник,на Автомагистрала „Люлин“, е ограничено движението на товарните автомобили над 12 тона, а трафикът на автомобилите до 12 тона е без ограничение. Тежкотоварните автомобили е необходимо да изчакват на място. Заради силния снеговалеж и за снегопочистване временно е ограничено движението на товарните автомобили над 12 тона през прохода „Предел“, по път II-84 Велинград – Якоруда, по път II-62 Самоков – Дупница и по път III-822 Самоков – Ихтиман. Ограничен е и трафикът на превозните средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път III-842 Юндола – Белово. Обходният маршрут за шофьорите е по път Белово – Варвара – Велинград – Юндола.
Снегопочистващите фирми и Областните пътни управления работят на без прекъсване през цялото денонощие и предприемат всички необходими действия за осигуряване проходимостта на републиканската мрежа при зимните условия.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder