Подписаха Меморандум за сътрудничество, във Видин

Подписаха Меморандум за сътрудничество, във Видин

Кметът на Община Видин – Огнян Ценков, проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев” и Веселка Асенова – началник на Регионално управление на образованието във Видин, подписаха Меморандум, съобщават от bnr.bg.
С този документ се създава видински образователен Алианс за университетско-училищно партньорство и се обединяват усилията на институциите за икономическото, културното и социално развитие на региона, за развитие на човешкия му потенциал, чрез провеждане на съвместни дейности и инициативи в областта на образованието, науката и иновационните дейности, международната дейност с фокус върху българо-румънския трансграничен регион и Дунавския макрорегион.
В сградата на Професионална техническа гимназия „Васил Левски” се състоя подписването на Меморандум, където се помещава филиалът на Русенския университет, във Видин.

Държавният прием по специалностите във видинския филиал се предвижда да стане 180 бройки, съобщи ректорът на висшето учебно заведение. От есента ще започне и обучение по магистърски програми, а една от новите специалности е Педагогика с български език и история.

Работна среща с представители на Русенския университет „Ангел Кънчев”, се проведе по-късно вчера, в залата на Симфониетата във Видин. Тя беше организирана от Регионалното управление на образованието – Видин и академичното ръководство на висшето учебно заведение, със съдействието на Общината.
На нея присъстваха още Генади Велков – председател на Общински съвет – Видин, Анжело Методиев – заместник областен управител на Област Видин, Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска Света митрополия, доц. Валентин Стоянов – директор на филиала във Видин, проф. д-р Велизара Пенчева – председател на Общото събрание на Русенския университет и Момчил Станков – административен директор на филиала. Участие във форума взеха – кметове на общини от областта, директори на образователни институции, дванадесетокласници, студенти, класни ръководители на ХII клас и родители.

Припомняме, че с Решение на Министерски съвет, през май 2017 г., във Видин бе открит филиал на Русенския университет.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder