В Берковица се проведе редовната месечна среща с кметове и кметски наместници на всички села в общината

В Берковица се проведе редовната месечна среща с кметове и кметски наместници на всички села в общината

В Берковица преди заседание на Общинския съвет- кметът инж. Милчо Доцов проведе редовната месечна среща с кметове и кметски наместници на всички села в общината.
На заседанието инж. Доцов отправи апел към кметовете и наместниците за предприемане на мерки относно зелените и биоразградими отпадъци. Кметът подчерта,че режимът на тяхното събиране и извозване е различен от този на битовите отпадъци. Дори наблегна, че е най-добре стопаните да ги компостират в собствените си дворове, при което впоследствие ще имат чудесна биотор. Инж. Милчо Доцов разказа как за себе си е взел това решение и е създал компост в своята домашна градина. Той допълни, че всеки тон отпадък струва на общината около 100 лева допълнителни разходи, а всяка година се дофинансира дейност „Чистота“ с около 100 000 лева. Ето защо основна цел на общината е да намали обема на отпадъците, които се извозват в Депо – Монтана, още повече, че намаляването им е и задължителна за изпълнение европейска директива.
Инж. Милчо Доцов съобщи на кметовете и кметските наместници, че общината ще обяви конкурс за „Най-чисто населено място“. Предстои сформиране на комисия и изготвяне на критерии за оценяване.
Кметът обсъди с тях спешни въпроси, които ги вълнуват, а след това срещата протече при обявения дневен ред. Присъстващите бяха запознати с графика за поддръжка на уличното осветление и радиоточката на територията на Община Берковица, въпроси относно рязане и кастрене на дървета, разпределението на дърва за огрев и строителна дървесина от ДГТ за календарната 2018 г., както и закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder