От полицията и пожарната предприеха мерки за обезпечаване на обществения ред, по време на Великденските празници

От полицията и пожарната предприеха мерки за обезпечаване на обществения ред, по време на Великденските празници

Служителите на ОДМВР и РДПБЗН предприеха мерки за обезпечаване на обществения ред, пожарната безопасност и сигурността по пътищата в област Видин по време на Великденските празници и поредицата от почивни дни

Пътна полиция отправя препоръки за безопасно движение

Началниците на районните управления проведоха срещи с представители на местната власт, съгласувани са съвместните мерки при провеждането на празнични мероприятия в населените места на област Видин. Днес, на работна среща в ОДМВР- Видин, полицейските служители и представители на частните охранителни фирми уточниха механизмите на взаймодействие помежду им.
Засилени дежурства и полицейска охрана ще има в районите и обектите, съсредоточаващи множество хора при празничните църковни церемонии.
По време на празничните и почивни дни е планувано провеждането на специализирани полицейски операции по различни направления на дейност, с цел обезпечаване безопасността на движението, сигурността в областния град, малките и отдалечени населени места, както и противодействие на престъпността – кражби, злоупотреби, измами. Регулярни проверки ще извършват униформени служители в питейните и увеселителни заведения, дискотеки и клубове.

Криминалисти напомнят: В празничните дни се създават условия за понижена бдителност у гражданите. От това се възползват недобронамерени лица за извършване на джебчийски кражби и други криминални деяния. Нужно е да се проявява внимание при носенето на вещи и пари, които биха могли да бъдат обект на посегателство. Не трябва да се оставят незаключени и без надзор за продължителен период от време жилища.
Не забравяйте и за риска от телефонни измами. Напомняйте често на Вашите възрастни родители/близки/съседи за изобретателността на телефонните измамници. Хората от третата възраст, със своята доверчивост, рискуват да се разделят със спестяванията си при телефонна измама. Никога не давайте пари на непознати, поискани в телефонен разговор, под никакъв предлог.
Огнеборците припомнят: Бъдете внимателни при боравенето със свещи в църковните храмове и домовете. Запалените свещи, носени по време на църковни церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. У дома не оставяйте свещите да горят без надзор – пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг.

Сигнализирайте на тел.112 при спешни случаи, пожар, престъпление или произшествие.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder