Отмениха протеста на зърнопроизводителите

Отмениха протеста на зърнопроизводителите

Стана ясно, че след среща с при премиера зърнопроизводителите няма да протестират.
Новината съобщиха на брифинг в Министерски съвет.
Припомняме, че зърнопроизводителите взеха решение на 3 април да бъдат блокирани пътищата в страната, в знак на протест срещу проектозакона за горивата.
Зърнопроизводителите настояха чрез декларация до парламента и правителството да бъдат изключени от обхвата на Закона за горивата и заплашиха, че ако това не се случи, са готови да докарат тежките машини в София.
След срещата на 31 март с министъра на земеделието Румен Порожанов, Управителният съвет на НАЗ реши да възложи на юристите на земеделския сектор, съвместно с юристите на МЗХГ, да разработят предложения за изменения на законопроекта за горивата, така че земеделските производители да не бъдат натоварвани с излишни изисквания извън съществуващата регулация по Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

Костадин Костадинов, който е председателят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводитлите благодари на премиера Борисов за разрешаването на проблема. По думите му „За момента той е решен“. Така стана ясно, че и насроченият протест за 3 април се отменя.

Източник:novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder