Монтанската полиция с организация – за осигуряване на обществения ред и сигурността, прeз празниците

Монтанската полиция с организация – за осигуряване на обществения ред и сигурността, прeз празниците

Районните управления в област Монтана, са предприели мерки, свързани с охраната и превенцията на престъпления, през предстоящите християнски празници, това обявиха от местното управление.
Дежурни полицейски екипи ще осигуряват обществения ред и сигурността на гражданите по време на празничните прояви в православните храмове и местата с голямо струпване на хора – ж.п. гари, автогари, пазари и базари.
Униформените служители, ще извършват действия за улесняване на пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, регулация и контрол на движението и паркирането в подходите и районите на масово посещавани църковни храмове.
Пътна полиция е оптимизирала разстановките на автопатрулите, в областта за осигуряване на безпрепятственото преминаване на увеличения пътникопоток, грубите нарушения на закона за движение по пътищата и ограничаването на пътно-транспортните произшествия. Екипите ще следят стриктно и ще извършват специализирани полицейски операции за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества в късните часове на денонощието, през поредните 4 почивни дни, както и през последния работен ден преди празниците и последния почивен ден.
Служителите на Регионална дирекция „ПБЗН” Монтана, са направили тематични проверки на 33 църкви, православни храмове и манастири и намиращите се в някои от църковните комплекси – механи и ресторанти.
Няма съставени актове и констатирани сериозни нарушения. На църковните служители е направен инструктаж за действие с пожаротехнически средства за първоначално пожарогасене, както и за спазване на правилата за пожарна безопасност, по време на църковните служби.
ОД МВР – Монтана дава и съвети, за да бъде предотвратено помрачаването на предстоящите празнични дни, които биха помогнали да предпазим дома си от кражби, да пътуваме безопасно и да не станем жертва на обирджии.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder