Великден е! Христос Воскресе!

Великден е! Христос Воскресе!

Милиони българи изпълниха църквите за да си вземат частица от Благодатния огън.

„В Христовото Възкресение е основанието и силата на нашата вяра, в него е залогът и на нашата надежда. Върху свидетелството за него е основана Църквата, която вече две хилядолетия, непоклатима от бурите на този свят, преподава на човечеството вечните и спасителни истини на Божественото Откровение, като „през всички дни до свършека на света“ (Мат. 28:20), „по цял свят и… на всички твари“ (Марк 16:15) светло благовести за настъпилото наше освобождение от древните окови на греха. Благовести и свидетелства за Живота, който е победил смъртта и тлението. Благовести и проповядва за Царството Божие, което чрез славната победа на възкръсналия от мъртвите наш Господ и Спасител Иисус Христос отново бе щедро отворено за всички.

Това каза в словото си Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за Великден.

Във Видин катедралния храм Св.влмч. Димитър Солунски се оказа малък за да побере хората, дошли за да си вземат частица от Благодатния огън.

Великден се смята за най-големия християнски празник, всяка година озарявa дома на българското семейство.Възкресение Христово отразява в най-пълен вид християнската догма, а именно – вярата във възкресението на праведниците в един по-хубав свят. На този празник християнската религия чества връщането на Иисус Христос към живота на третия ден, след като е разпънат на кръста и погребан. Жените мироноски откриват празния гроб, а Христос се явява на Мария Магдалина и на апостолите.

Нека Възкресение Ви донесе много светлина и благоденствие, Приятели!

Екип:Видин Вест
Снимка: БНР-Радио Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder