Видинските огнеборци ще отбележат 140-та годишнина от създаването на местната пожарна служба

Видинските огнеборци ще отбележат 140-та годишнина от създаването на местната пожарна служба

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”– Видин организира тържествено честване на 140-та годишнина от създаването на първото звено за гасене на пожари в града.

Във Видин на 13 април 2018 година от 11.00 часа на площад „Бдинци” – Празничен водосвет и освещаване на представителното знаме на видинските огнеборци.
След него от 11.30 часа в конферентна зала на Областна администрация – Тържествена церемония по случай годишнината от създаването на местната пожарна служба.

Видинската пожарна служба е създадена броени дни след подписването на Санстефанския мирен договор. На 31 март 1878 г., в освободения Видин 50 представители на всички еснафи, избират първите общински съветници и кмет на града. Първенците вече имат идеи за управлението на града и на същата дата с “Протокол № 1 на Видински Общински Съветъ” приемат важни решения. Едното от тях гласи: “Да се назначат пожарникари за предпазване на града от пожари”. Така било поставено началото на организираното противопожарно дело в крайдунавския град.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder