Представени бяха новите генерали в армията

Представени бяха новите генерали в армията

Вчера на заседание на Министерски съвет бе взето решение да се предложи на президента на Република България – издаване на укази за производство на нови генерали.

Днес гласуваните хора, бяха тук. Това съобщи, по време на представянето на новите генерали, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предадоха от Novini.bg.

Генерал-лейтенант Андрей Боцев, началникът на отбраната, е представил лично на премиера Бойко Борисов предложенията, това стана ясно по думите на военния министър.
„Разговаряхме по темите, свързани със сигурността и регионите около нас, проектите за модернизация, някои от нуждите на Българската армия“, каза Каракачанов.
Поради навършване на пределна възраст – за освобождаване от длъжността заместник-началник на отбраната и от военна служба, е предложен генерал-лейтенант Пламен Атанасов, предаде генерал Андрей Боцев.
За поста му е предложен генерал-майор Димитър Илиев, който ще бъде произведен в генерал-лейтенант.

Бригаден генерал Иван Ортоманов е предложен за освобождаване като директор на дирекция „Операции и подготовка“ в МО, за удостояване със званието генерал-майор и за назначаване като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун.
Полковник Маргарит Михайлов, в момента заместник-началник на щаба на Сухопътните войски, е предложен за директор на дирекция „Операции и подготовка“ и за удостояване със звание бригаден генерал.
Предложен за длъжността съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, е полковник Васил Лазаров, както и за удостояване със звание бригаден генерал.
Бригаден генерал Иван Лалов е предложен за освобождаване от длъжността командир на 3-та авиационна база, за удостояване със звание генерал-майор и за назначаване за заместник-командващ на Съвместното командване на силите.

За удостояване със звание бригадиен генерал, както и да заеме овакантената длъжност командир на авиобазата, е предложен сегашният заместник-командир на базата, полковник Димитър Петров.
За назначаване за заместник-командир на ВМС и удостояване със звание флотилен адмирал е предложен капитан І-ви ранг Георги Пенев, в момента началник на щаба на ВМС.
Красимир Каракачанов поясни, че има още трима военни, които са предложени за генерали, но поради изпълнение на ангажименти зад граница, те не могат да присъстват.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder