Втора на олимпиада се класира ученичка от езиковата гимназия, във Видин

Втора на олимпиада се класира ученичка от езиковата гимназия, във Видин

Кристина Владиславова Петрова, дванадесетокласничка от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, във Видин, се класира на второ място в националния етап на провелата се на 1-ви април олимпиада по български език и литература, в град Сливен, съобщават от bnr.bg.

Едва 12 стотни не са достигнали на Кристина, да получи званието „лауреат“.

„Резултатът на Кристина е забележителен и е най- високият, получен от ученик от Видинска област, за последните 20 години, на национален етап на олимпиада по български език и литература“ – каза с удовлетворение учителката ѝ по литература Пенка Милушева.

Единственият представител от Видинска област, класиран за националния етап на олимпиадата по български език и литература, била Кристина Петрова.
Оценката, получена от областната комисия, резултат отличен 5.75, е била потвърдена и от националната комисия, а тя е най-високата в страната, като пълни шестици няма.
Кристина е била и единствената единадесетокласничка от областта, класирана за участие в националния кръг на олимпиадата отново по български език и литература, миналата година, тогава се наредила сред първите десет.

Ученичката е също и единствен участник от областта, който предстои да представи Видин в националния кръг на олимпиадата по география и икономика, в Стара Загора, на 27 до 29 април, допълват още от учебното заведение.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder