Сезонът на комарите започва

Сезонът на комарите започва

Хората, живеещи край река Дунав или друг воден обект, от Северозападна България, са добре запознати с дразнещите насекоми. Попитахме видинчани как можем най-ефикасно да се справим с комарите.

„Навреме, ако се напръска. Сега ако започне да се пръска, няма да има никакви ядове, иначе ако се изпуснат, тогава ще стане гадно… Комари си има всяка година. Това е работа на Общината. В момента не виждам да има много, вкъщи ги виждам тук-таме се появи някой, но още е рано за тяхното развитие… Жал ми е като гледам лятно време как са нахапани децата… Миналата година нямаше, а гледам сега по другите райони по Дунавския регион започват да пръскат“, предават от bnr.bg.

Преди дни, на 12 април, Община Видин обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за „Извършване на услуги по дезинсекция, дезинфекция и дератизация на територията на Община Видин през 2018 година“. А оферти се приемат до 19 април. 69 000 лева е предполагаемата стойност на поръчката, без ДДС. Предвиждат се – дезинсекция чрез имагоцидни и ларвицидни обработки срещу комари, дезакаризация на тревни площи срещу кърлежи, дезинфекция и дезинсекция на детски площадки и пясъчници срещу бълхи и профилактични дезинсекции и дезинфекции на общински обекти и прилежащите им външни площи. В заседателната зала, на ет. 6, в Община Видин, на 20 април от 10.00 ч., ще се извърши отварянето на офертите по обществена поръчка.

Предстои да видим дали и сега ще влезе в употреба използването на миналогодишната техника за обработка срещу комари

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder