Озадачаващи неща около ареста на кмета на район Младост

Озадачаващи неща около ареста на кмета на район Младост

Граждани се вдигнаха на протест след задържането на кмета на Младост Десислава Иванчева. Тя бе задържана вчера за получаване на солиден подкуп. Арестът беше извършен на булевард „Васил Левски“.

Проблемът идва от това, че хората не вярват какво точно става.
Диана Сивинова пиар на район Младост обясни, че акцията е спретната и нагласена, подхвърлени куфари. Тя няма информация кои кабинети в общината са били проверени.

Сивинова определя случая като активно мероприятие. Убедена е, че подкуп не е имало, а е даден на по-високо ниво с друга цел. Това били методи които провеждат репресивните диктатури. Допълни и, че акцията е демонстративна и цели затваряне на общината. Малко се знае какво се случва при самото задържане. Предстои да се види имало ли е СРС-та твърдяло се, че има, има ли показания на страната, която е дала подкупа.

Автомобилът, с който е спряна кметицата Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова е служебен и е каран от много хора, коментира пред НоваТВ адвокат Ирен Савова, която представлява Петрова. Двете били в Столична община на улица „Московска“, имали и среща с адвокат Върбан Върбанов, а колата всъщност не била заключена отпред.
В колата имало много кашони с боклуци, а се извадил точно този с парите. Петрова вероятно ще съди държавата за нарушаване на човешките права.
„Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо. Клиентката ми смята, че това е начин да бъде отстранена г-жа Иванчева от поста. Изключително унизителен беше начинът, по който се отнесоха към тях,“ добави Савова.

„Тези жени не бяха пили вода, не бяха ходили до тоалетна. Да отиде адвокат, за да им съдейства за най-елементарни нужди. През цялото време клиентката ми плачеше от унижение, от това, че има син и майка, която гледа. Беше в доста тежко състояние. Викана е била и Бърза помощ“, коментира Ирен Савова.

Източник: news.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder